Full Moon Bike Ride – 12 maart 2017 – Hart boven Hard – ritverslag

Afgelopen zondag lieten een 20-tal fietsers zich mennen door Hart boven Hard. Tijdens de rit werden de deelnemers via een sociaal parcours langs allerlei maatschappelijke initiatieven en organisaties gegidst.

De Mechelse sociale ronde zag er als volgt uit:

We starten aan de Grote Markt, fietsen de Ijzerenleen uit en slaan linksaf naar de Lange Schipstraat langs het Sociaal Huis en het Huis van het Kind).

Vervolgens fietsen we de Dijle over via de Vijfhoek en slaan rechts de Onze-Lieve-Vrouwestraat in en passeren De Lage Drempel en sociaal restaurant De Refuge.

We fietsen verder door de Onze-Lieve-Vrouwestraat de Adegemstraat in. Op de rechterkant zien we de Fiets-o-theek, want kleine fietsjes worden groot. We slaan linksaf aan de Karmelietenstraat. Daar vinden we één van de 5 Mechelse dienstencentra: Den Deigem.

We fietsen verder en slaan rechts de Kroonstraat in waar De Keeting gehuisvest is, een vereniging waar armen het woord nemen. We komen opnieuw uit in de Adegemstraat die we links inslaan, waarna we de ring oversteken tot op de Battelsesteenweg.

We passeren sociale werkplaats ’t Atelier (hout & fiets) en ook ROJM, het Regionaal Open Jeugdcentrum vond daar een mooie nieuwe stek.

Iets verder slaan we rechts de Frans Broersstraat in waar we de wijk Bethaniënpolder van Woonpunt vinden. Op het einde van die straat kiezen we niet voor de Alfred Oststraat (met een afdeling van J@M en de kinder- en tienerwerkingen Betha en Oase) maar wel rechts naar de Winketkaai.

We volgen de Dijle, rijden de brug over zodat we op de Melaan uitkomen. Via de Minderbroedersgang belanden we op het Sint-Romboutskerkhof met het Steunpunt Asiel en Migratie en wijkgezondheidscentrum Wel en Wee.

We fietsen verder door de Stassartstraat richting Dossinkazerne, maar slaan net daarvoor links de Zelestraat in naar de Sint-Katelijnestraat. We steken nog een keer de ring over en zijn in de Maurits Sabbestraat met het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk.

We fietsen even langs de Antwerpsesteenweg tot we rechts de Overheide kunnen nemen met zijn sporthal De Plaon en De Schijf (dienstencentrum en nog afdeling van J@M). Ook Oud Oefenplein, met de sociale woonwijk in renovatie, bevindt zich daar.

We keren terug naar langs de Schijfstraat, de Pennepoelstraat, een kort stukje Oude Liersebaan, en via de Gasthuisveldstraat naar de Kerkhoflei.

We nemen de Ziekebeemdenstraat, Kleine Nieuwedijkstraat en dan de Caputsteenstraat, met rechtdoor de Paardenkerkhofstraat en op het einde rechts de Boerenkrijgstraat. Hiermee belanden we op de Nekkerspoelstraat (met de Chiro en J@M samen) en het Sint-Janshof met sociale verkoopwoningen van de Kleine Landeigendom Mechelen.

We zijn bijna aan onze eindbestemming. We nemen de Plattebeekstraat langs de plaats waar het opvangcentrum voor vluchtelingen was en nu de Royal de Lux voorstellingen geeft, en passeren langs het Douaneplein en de jongerensite. We nemen de Mechelse ring naar links en rijden tot aan het Kruidtuinpark, want daar bevindt zich de ingang van ’t ARSENAAL, waar je een warm welkom wacht op onze vierde PEACE de Résistance.


Enkele sfeer beelden.


We houden eraan Patrick Princen te bedanken voor de deskundige duiding tijdens de uitgestippelde rit. Bedankt.

Het FMBR-team heeft de eer om Patrick Princen en Hart boven Hard officieel tot FMBR-ambassadeurs te benoemen!


De statistieken en de route:

FMBR Route


 

Volgende Volle Maan & rit: Dinsdag 11 april 2017

 

Uw gele kanarie

RealRaven


FMBRfacebook-iconFMBRwordpress-iconFMBRtwitter-iconFMBRinstagram-iconFMBRpinterest-iconFMBRmail-icon


 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2017, 2800Love, Bedankt, Fietsen, FMBR, FullMoonBikeRide, Hart boven Hard, Mechelen, Rit, Ritverslag, Volle Maan en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s