Full Moon Bike Ride – 24 januari 2016 – ritverslag

Het echte wielerseizoen moet nog op gang geschoten worden en toch waren wij er als de kippen(kalkoenen) bij om de eerste rit van 2016 onder de volle maan in te fietsen. Als ik zeg WE, dan ga ik eigenlijk zwaar uit de bocht. De tocht werd georganiseerd door Guido Voet, een trouwe fietser en FMBR-volger. De bloemen en de kussen van de bloemenmeisjes komen hem toe. 🙂

Guido bracht de 17 fietsers richting Bonheiden en dat ging zo:

Ook nu weer wordt het startschot op onze Mechelse Grote Markt gegeven. Voor de verandering kunnen wij, het FMBR-team, het eens van op onze luie fiets bekijken. In het zoog van Guido en onder het schijnsel van de volle maan rijden we de binnenstad uit naar de (geplaagde) Nekkerspoelwijk. Via de Lakenmakerstraat zoeven we voorbij de Sint-Libertuskerk en nemen we, iets verder op in Pasbrug, rechts richting Bonheiden via de Oude baan. De Uyerenboslaan en de Berentrodedreef brengen ons na 8 km tot op het Kerkplein van Bonheiden. Daar knijpt onze gelegenheidskopman de remmen dicht. Guido, Guido wat doe je nu? Geen paniek want de lokale afdeling van de Oxfam wereldwinkelwaar Guido eveneens vrijwilliger is– biedt onze FMBR-deelnemers een gratis “fair trade” nieuwjaarsdrankje aan. Zoals het een goede gastheer past, kregen we de nodige duiding bij de eerlijke producten die er te koop aangeboden worden.


 

Oxfam


 

Enkele sfeerfoto’s in de wereldwinkel van Bonheiden(met Guido Voet links bovenaan en rechts bovenaan de lieve dames die hun zondagavond opofferden om jullie FMBR-fietsers met de glimlach te bedienen)

 

Na het feestgedruis staken we de neus terug aan het frisse venster. Gezeten op de koude zadels van onze fietsen, maar met een warm gevoel vanbinnen vervolgen we onze weg. Even buiten het centrum maakt Guido een verrassende move en rijden we plots op een zandweg langs de Bonheidse hondenvereniging. Bij het spontane stukje off-road moet ik denken aan onze fan van kleine wegeltjes, Aagje – (we hebben je gemist en jij hebt wat gemist). Dit ingenieuze idee van Guido brengt ons terug op de Oude Baan maar nu richting Mechelen. Na een kleine 8km bereiken we terug de Mechelse Grote Markt. Bedankt aan alle deelnemers en tot volgende keer.

Tot slot kunnen we het team van de Oxfam wereldwinkel in Bonheiden niet genoeg bedanken voor hun warme gastvrijheid.

Het FMBR-team heeft de eer om Guido Voet officieel tot FMBR-ambassadeur te benoemen!

 


De statistieken en de route:

FMBR - 2016 - Rit1


 

Volgende Volle Maan & rit: Maandag 22 februari 2016

 

Uw gele kanarie

RealRaven


FMBRfacebook-iconFMBRwordpress-iconFMBRtwitter-iconFMBRinstagram-iconFMBRpinterest-iconFMBRmail-icon


 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2016, 2800Love, Bonheiden, Fietsen, FMBR, FullMoonBikeRide, Gelukkig Nieuwjaar, Mechelen, Ritverslag, Volle Maan en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s