Full Moon Bike Ride – 2 juni 2015 – ritverslag (met video)

Op dinsdag 2 juni waren we reeds toe aan rit 6. Er kwamen exact geteld 24 fietsers (de gele kanarie incluis) opdagen. Telkens weer verbazen we ons erover hoe divers de groep is, de blijvende mengelmoes van nieuwe deelnemers en diehards. Er zijn zelfs mensen die hun verjaardag komen vieren met een ritje, nietwaar Liesbet? De volle maan was helaas in vertraging en hebben we niet gezien. De bewolking deed er ook geen goed aan maar dat kon de pret niet bederven.

Alvorens jullie lastig te vallen met het ritverslag in nieuwe vorm, stellen me graag onze winnares, Kristel Pauwels aan jullie voor. Zij won een fles Mechelse gin die door je keel gaat als M-Gin.


IMG_9347Proficiat en smakelijk.


Uitzonderlijk was deze rit bijna 18km lang. De reden was heel simpel, ik wou jullie absoluut door een prachtig stukje Mechelsbroek natuur gidsen. De Vlaamse administratie is tot op heden nog niet met een concreet voorstel gekomen hoe ze de komende jaren dit en natuurgebieden gaat financieren. Er gaan zelfs stemmen op het natuurbeleid drastisch te hervormen wat zou leiden tot het verdwijnen van dit Mechels pareltje. Natuurpunt vraagt in een petitie “Het is nog niet te laat Joke” beleefd aan de bevoegde minister om de voorstellen ongedaan te maken en duidelijkheid te schepen hoe het concreet verder moet.

En nu is het hoogtijd voor het verslag nieuwe stijl.Hopelijk vond u ons eerste videoverslag de moeite. Suggesties zijn van harte welkom.

Zoals reeds eerder gezegd en geschreven is Full Moon Bike Ride voor iedereen. We waren dan ook blij om Fredje te zien. Deze ingeweken Mechelaar hoort zo goed als niet maar ons initiatief is er ook voor de dove medemensen. Ik heb vele gebaren van Fredje opgestoken die het voor hem ook tot een veilige fietstocht maken. En toeval wil dat hijzelf op 13 juni voor gele kanarie gaat spelen en een aantal dove lotgenoten gaat begeleiden tijdens een tocht over de fietsostrade. Dat juichen wij als FMBR-Team alleen maar toe! Go Fredjeuuh!


De statistieken:

FMBR - Samenvatting - 20150602


De lus Mechelen-Bonheiden

FMBR - Detail - 20150602


Volgende Volle Maan & rit: Vrijdag 3 juli 2015 (SPECIALE EDITIE)

Uw gele kanarie

RealRaven


FMBRfacebook-iconFMBRwordpress-iconFMBRtwitter-iconFMBRinstagram-iconFMBRpinterest-iconFMBRmail-iconAdvertenties
Dit bericht werd geplaatst in 2015, 2800Love, Bonheiden, Fietsen, FMBR, FullMoonBikeRide, Maneblussers, Ritverslag, Videoverslag, Volle Maan en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s