Full Moon Bike Ride – 6 december 2014 – ritverslag

Afgelopen zaterdag fietsten we met een omvangrijke groep van 28 deelnemers heen en weer naar de veilingen van Sint-Katelijne-Waver. Op een uur tijd maakten we de 11,6 km bij maneschijn vol. De Sint hebben we niet gezien maar na het tochtje waren er alleen stralende en tevreden maansmoeltjes te bespeuren.

Uitzonderlijk(en noodgedwongen) was het startpunt van de Full Moon Bike Ride verplaatst omdat een aantal mensen liever een rondje door het historisch centrum liepen tijdens de allereerste Urban Trail Run. Het was dus voor FMBR-adepten verzamelen geblazen aan het oude stationsgebouw van Nekkerspoel op het gekende uur(=19u).

Vermits we met onze stalen rossen de toegang tot het centrum ontzegd werden, had de parcoursbouwer voor een zeer gevarieerde route gezorgd naar de veilingen in Sint-Katelijne-Waver. Hij nam ons op sleeptouw langs de afleidingsdijle(Frans Halsvest) om snel af te buigen via de Populierendreef, het stadion van Yellow Red KV Mechelen, het oude en nieuwe kerkhof, langs “De Montreal” in de Kauwendael-wijk en richting Elzenstraat. Sommige mensen bleken het stuk van de Zorgvliet en Heisbroek niet te kennen en verwonderden zich over de vele bomen (Zie de maan schijnt door de bomen …). Toen we op het brede en goed berijdbare fietspad onder de N105 doken reden we naar links, evenwijdig maar goed afgeschermd met deze drukke verkeersader richting de veilingen van Sint-Katelijne-Waver en het pantserfort dat er vlak naast ligt. De lus door de woonwijk rond het fort lieten we (letterlijk) rechts liggen. We reden over het kruispunt weg van de veilingen en het fort – hoe kan het ook anders – over de Fortsesteenweg maar niet voor lang. Geen 500 meter verder draaiden we een halve holle weg in de Auwelanden met in het begin een paar zone vreemde woningen(misschien ondertussen geregulariseerd). En nadat een al dan niet geregulariseerd witte bulldog ons blaffend onthaalde stopte tot ieders verbazing de weg en reden we door het veld langs visvijvers langs de andere kant van de wei ligt de De Nayer-Campus. Iedereen begreep waarom één persoon(nl. uw dienaar) per mountain bike(*) was. *Grijns*  Na 400 meter “de beste Sven Nys” in ons boven gehaald te hebben kwamen we weer in de bewoonde en geasfalteerde wereld. Als een stoomtrein spurtten we langs het spoor op de Spoorweglei terug richting Mechelen om in WERELDPRIMEUR over het nieuwe gedeelte(van de Zavelenberg over de nieuwe brug aan de Vrouwvliet tot aan de Caputsteenstraat) van de fietsostrade te denderen richting finish. De Oude Sint-Gommarusstraat en Bakelaarstraat brachten ons weer naar af. Dank u Sinterklaasje!

Het FMBR-team en de Volle Maan danken jullie nogmaals hartelijke voor jullie massale aanwezigheid.

De rit in kaart :

FMBR Route 20141206

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gebruikelijke statistieken :

FMBR Samenvatting 20141206

Tot de eerste Volle Maan van 2015.

RealRaven

PS : In tegenstelling tot in 2014 heeft de Volle Maan in 2015 niet 12 ritten maar 13 ritten in petto!

(*) De testrit werd door uw dienaar met een gewone stadsfiets gedaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, FietsOStrade, FMBR, FullMoonBikeRide, Maneblussers, Mechelen, Rit, Ritverslag, Sinterklaas, Volle Maan, WERELDPRIMEUR en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Full Moon Bike Ride – 6 december 2014 – ritverslag

  1. RealRaven zegt:

    Geweldige rit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s